El simple fet d’escriure tòfona se’ns fa la boca aigua, les papil·les gustatives se’ns activen i no podem fer altra cosa que salivar mentre ens imagino un Timbal de patata, ou, crema de parmesà i tòfona negra o simplement uns ous ferrats amb tòfona negra, i diem “uns” en plural perquè un simple ou se’ns faria, de ben segur, massa curt.

Se sap de sobres que la tòfona és un aliment molt apreciat a la cuina, el seu sabor lleuger però intens dóna una pinzellada exquisida a qualsevol plat. A més d’acostar-nos inconscientment a la terra, a la naturalesa i a les arrels del què som.

IMG-20150713-WA0021 (1)  microaspersor autocompensante

Ara bé, què és la tòfona i on creix? La veritat és que a Ongrub en sabíem ben poca cosa de la tòfona, ens semblava un producte enigmàtic fins i tot exòtic, i això que és propi de terres mediterrànies. El fet és que un dia Global Tuber va encomanar-nos la instal·lació de reg del seu cultiu d’alzines per a tòfones. D’aquesta manera va començar el nostre primer contacte amb la tòfona. Van compartir amb nosaltres la passió de la seva feina aconseguint que veiéssim i degustéssim la Tòfona d’una altra manera, amb més respecte coneixedors de l’art i la paciència que envolta el seu cultiu.

tòfona

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATEGORÍAS
CATEGORÍAS