Ongrub ha començat una nova instal·lació de reg en una plantació d’alzines per al cultiu de la tòfona, en aquest cas al terme municipal de Querol.

DSCN1389

El cultiu de la tòfona és una inversió de futur que requereix molta paciència i dedicació. No es tracta d’un cultiu on es recullen els fruits a curt termini, es necessiten anys de constància i feina ben feta. Un dels aspectes fonamentals és comptar amb un reg de soport que ajudi a les alzines a desenvolupar-se de manera adient cobrint les seves necessitats hídriques eficientment.

DSCN1399

En aquest cas es realitza una instal·lació amb microdifusors aeris conectats a colectors de Polietilé enterrat. Els tubs de polietilé s’enterren a uns 35cm per facilitar les feines de manteniment del cultiu entre fileres i a una distància d’uns 40cm de la planta per evitar danys o desarrelament de l’alzina encara jove. El reg aeri per microdifusor facilita el desenvolupament òptim de les arrels aportant una pluja constant i dispersa que ajuda a l’arrelament de l’arbre en les seves primeres etapes de creixement.

DSCN1394

Categories:

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATEGORÍAS
CATEGORÍAS